A (Re)Treat for yourself!

Ένα καταφύγιο για να (ξανά)ανακαλύψεις τον εαυτό σου.


Επιθυμείς να αποδράσεις, να ανασυγκροτηθείς και να επαναπροσδιορίσεις την ζωή σου; Χρησιμοποιείς το φαγητό για να καλύψεις άλλες συναισθηματικές σου ανάγκες; Νιώθεις ότι έχεις απομακρυνθεί από τους στόχους σου και η καθημερινότητα σου δεν περιλαμβάνει πραγματικό χώρο για σένα και τις επιθυμίες σου;

Εάν η απάντηση στα παραπάνω είναι NAI, έλα να (ξανά)ανακαλύψεις τον εαυτό σου σε ένα 3ήμερο με έμφαση τον ενσυνείδητο τρόπο ζωής και την σωματική και συναισθηματική επίγνωση.

Σε ένα φιλόξενο και ασφαλές περιβάλλον χωρίς στρες θα έρθετε σε επαφή με το σώμα σας μέσω διαλογισμού, τεχνικών χαλάρωσης και σωματικής άσκησης, θα αποκομίσετε τεχνικές για ενσυνείδητη διατροφή και γευματική επίγνωση και θα ενδυναμωθείτε μέσω βιωματικών ασκήσεων και θεωρητικών εισηγήσεων όσον αφορά στην εικόνα εαυτού, την σχέση εαυτού-τροφής και την ενδυνάμωση ορίων.

Στόχος μας είναι η προώθηση του ενσυνείδητου τρόπου ζωής, ώστε να κατανοήσετε που βρίσκεστε και να επαναπροσδιορίσετε που επιθυμείτε να πάτε. Μία πυξίδα για εσάς, με κέντρο εσάς και εμάς συνοδοιπόρους στο ταξίδι της ζωής σας.

Διαμονή

Διανυκτέρευση για 2 βράδια το φιλόξενο Hotel Theoxenia , ένα οικογενειακό ξενοδοχείο τέταρτης γενιάς που με αγάπη προσφέρει τις υπηρεσίες προς τους πελάτες του. Βρίσκεται σε απόσταση 50 μέτρων από το Loutraki Thermal Spa. Διαθέτει παραλία μπροστά στο ξενοδοχείο και δωμάτια με θέα την θάλασσα. Πρόσφατα ανακαινισμένο (2015) δημιουργεί αίσθηση ζεστασιάς και αυθεντικής φιλοξενίας

Δείτε Περισσότερα για το ξενοδοχείο

Η συμμετοχή σας στο πρόγραμμα περιλαμβάνει:


Χρήση των χώρων στο Loutraki Thermal Spa με το φημισμένο Ιαματικό Νερό Λουτρακίου, το «νερό της ζωής» με υδρομασάζ στις πισίνες και επιπλέον με χαλάρωση στη σάουνα ή ατμόλουτρο (Χαμάμ) 

Εργαστήρια και εκπαιδευτικές ομάδες σε θέματα διατροφικής συμπεριφοράς, εικόνας σώματος, τεχνικές διαχείρισης δυσκολιών που σχετίζονται με την σχέση εαυτού-τροφής.

Πλήρη διατροφή που περιλαμβάνει 3 γεύματα: πρωινό – ελαφρύ μεσημεριανό- βραδινό, σχεδιασμένα ειδικά για το 3ημερο, από τον διατροφολόγο της ομάδας που θα σας θρέψουν και θα σας τονώσουν ενεργειακά.

Συγκεκριμένα η εστίαση μας είναι:

  • ο επαναπροσδιορισμός της υγιεινής διατροφής και η γευματική επίγνωση (mindful eating)
  • η κατανόηση των συναισθημάτων που σας προκαλούν να τρώτε και η χρήση τροφής ως «ανακούφιση»
  • η αντιμετώπιση προβλημάτων εικόνας σώματος
  • η μείωση του άγχους
  • η αυτό-φροντίδα και αυτό-συμπόνια
  • ο καθορισμός ρεαλιστικών στόχων
  • μια ποικιλία από σωματικές ασκήσεις και ασκήσεων διαλογισμού και χαλάρωσης που θα εμπλουτίσουν το καθημερινό σας πρόγραμμα

Χώρος διεξαγωγής:
Hotel Thermal Spa, Λουτράκι

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟ
Έναρξη προγράμματος: Παρασκευή 9 Mαρτίου στις 19:00
Ολοκλήρωση προγράμματος: Κυριακή 11 Μαρτίου στις 17:00

Κόστος Συμμετοχής:

Εγγραφή έως και 20/2/2018

220 ευρώ

Από 21/2/2018 

270 ευρώ

Καταλυτική ημερομηνία κατοχύρωσης θέσης:
Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

ΚΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ

Όροι Συμμετοχής

  • Για την κατοχύρωση της θέσης σας στο σεμινάριο θα πρέπει: 1.να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα δήλωσης συμμετοχής που βρίσκεται παρακάτω και 2. να καταθέσετε ολόκληρο το ποσό στον λογαριασμό Τράπεζα Πειραιώς IBAN GR06 0172 0950 0050 9507 4116 107 με την αιτιολογία "RFY-Loutraki" και το ονοματεπώνυμο σας. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
  • Επιστροφή του ποσού παρέχεται εφόσον γίνει ακύρωση μία εβδομάδα πριν την καταλυτική ημερομηνία κατοχύρωσης της θέσης σας.

Εισηγητές

Ζερβός Κωνσταντίνος

ΜSc Προαγωγής & Αγωγής της Υγείας
Διατροφολόγος με ειδίκευση στην γευματικής συμπεριφορά, τις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία.
Certified Health & Wellness Coach & bodyART instructor

Στόχος του, η έμπνευση και κινητοποίηση ατόμων και ομάδων με σκοπό, την αλλαγή της διατροφικής τους συμπεριφοράς και την βελτίωση της υγείας και της ευεξίας τους.

Σχεδίασε και υλοποίησε το project EATT*, την πρώτη πανελλαδικά, επιστημονικά τεκμηριωμένη εκπαίδευση/παρέμβαση, στην γευματική επίγνωση (mindful eating), στην συνειδητή γευματική συμπεριφορά. Η εκπαίδευση απευθύνεται σε όσους έχουν διαταραγμένη σχέση με την τροφή και την σωματική τους εικόνα. Η εκπαίδευση υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Το project EATT* , βραβεύτηκε στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Προαγωγής και Αγωγής Υγείας, ως μια από τις πιο καλύτερες παρεμβάσεις στην κοινότητα.

Έχει 20ετή εμπειρία στον χώρο της διατροφής και 10ετή εμπειρία στις διατροφικές διαταραχές, μέσω μεταπτυχιακών εκπαιδεύσεων, πιστοποιήσεων και κλινικής πράξης. Αντιμετωπίζει το θέμα της διατροφής ολιστικά, εστιάζοντας στην ψυχολογία και την συμπεριφορά των ανθρώπων.

Τα τελευταία 3 χρόνια μελετά ερευνητικά το “mindful eating” και την τροποποίηση συμπεριφοράς μέσω του mindfulness.

Γνώση και η εμπειρία του, ακολουθεί τις πρακτικές (Good Practice Guidelines) που ορίζονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, αναφορικά με τους εκπαιδευτές που εφαρμόζουν παρεμβάσεις που βασίζονται στην συνειδητότητα (mindfulness - MBI).

Έχει βοηθήσει περισσότερα από 2000 άτομα στο να βελτιώσουν την σωματική τους εικόνα και την σχέση τους με την τροφή. Επιπλέον έχει συνεργαστεί με πολυεθνικές εταιρίες, στα πλαίσια υλοποίησης προγραμμάτων προαγωγής υγείας και ευεξίας στους εργαζόμενους τους.

Δρ. Μάρσα Κολέτση, CPsychol, AFBPsS

Κλινική Ψυχολόγος - Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεύτρια Εξειδικευθείσα στις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής 

Η Μάρσα Κολέτση είναι κάτοχος πτυχίου στην Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης και κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος (Ph.D in Eating Disorders) από το Πανεπιστήμιο του Sheffield (Μ. Βρετανία) κατόπιν υποτροφίας (Αριθμός Πράξης Αναγνώρισης Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π: 25-2-377).

Κατά τη διάρκεια της διδακτορικής της διατριβής, εκπαιδεύτηκε στη γνωσιακή-συμπεριφοριστική θεραπεία και μετέπειτα εκπόνησε τη μεταδιδακτορική της έρευνα στο Τμήμα Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Νοσοκομείου St.Georges στο Λονδίνο.

Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος στη Βρετανική Εθνική Υπηρεσία Ψυχικής Υγείας, στο Συμβουλευτικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Sheffield, καθώς και ως ψυχολόγος-σύμβουλος στο Τμήμα Διαταραχών Διατροφής του Ιατρικού Κέντρου στο Sheffield.

Έχει εκτενή ερευνητική και κλινική εμπειρία με ασθενείς που πάσχουν από ποικίλες οργανικές και ψυχικές ασθένειες.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέρονται επικεντρώνονται μεταξύ άλλων στις διατροφικές διαταραχές, στη σχέση σώματος-τροφής- εαυτού και την συναισθηματική υπερφαγία.

Τα τελευταία 20 έτη εργάζεται σε Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης στην Αθήνα και έχει διδάξει σε franchised προγράμματα Βρετανικών Πανεπιστημίων σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

Εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια και επόπτρια στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Mind's Mirror.

Eχει δημοσιεύσει σειρά μελετών σε ψυχολογικά και ψυχιατρικά επιστημονικά περιοδικά και έχει γράψει ένα βιβλίο για την κλινική αξιολόγηση και τη λήψη ιστορικού (2013) καθώς συνεχίζει να εκπαιδεύει νέους ψυχοθεραπευτές μέσω κλινική άσκησης και εποπτείας.